Начало на реферати

За Венеция


ВЕНЕЦИЯ


Построена върху 120 малки острова, свързана с континента с 400 моста, Венеция е уникална.

И не само от архитектурна гледна точка. Градът има 15 вековна вълнуваща история. Венеция е била морска република, в която над 1000 години е функционирала специфична политическа система със смесица на републикански и монархически елементи. В годините на своето могъщество, морският град държава е доминирал търговски, политически и военно над целия средиземноморски регион.

В епохата на Ренесанса (16-18 век) градът става център на културния живот в Европа. Процъфтява развитието на изкуствата. Вдъхновени от красотата и романтиката му, в града творят някои от най-великите скулптури и художници на съвремието. В този период е оформен архитектурния облик на града, построени са и са реставрирани величествени дворци, площади, мостове, църкви, които и до днес остават символ на града.


Площадът Сан Марко.

Централният площад, сърцето на Венеция. Тук се намират четирите основни сгради, в които с векове е протичал живота на този град-държава:

Религиозното средище базиликата Сан Марко

Политическото средище дворецът на Дожите

Органът на съдебната власт Прокуратурата

Културното средище Марсийската библиотекаСимвол на площада и града са камбанарията, висока около 100м. и часовниковата кула с лъва на Сан Марко и Moors, които бият камбаната на всеки кръгъл час.

За Венеция facebook image
Публикувано от: Красимир Димитров

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.