Забравена парола?
Начало на реферати

За скорпиона


отглеждат такива опасни скорпиони,трябва да се отбележи че опасността от ужилване е реална, независимо от това колко напреднали са в отглеждането. Смъртоносния скорпион е сравнително голям и агресивен вид. В зависимост от това каква местност обитават те могат да имат различни вариации на цвета. Този скорпион е светъл и атрактивен на вид, с относително тънка опашка, което е необичайно за силно отровните скорпиони. В случаите когато отглеждате такъв скорпион или друг вид отровен скорпион бъдете сигурни, че той живее в контейнер (терариум) от който не може да избяга.
Разпространение: Пустини и пустинните области от средния изток до северна Африка, обикновенно Египет.
Вид: копае дупки
Хранене:
Бебетата се хранят с дребни щурчета и други малки насекоми. Възрастните ядат щурци и други големи насекоми.
Размери: от 8 до 11 см.
Растеж:
средна скорост
Температура: около 21 - 27С.
Влажност: Около 65 - 70%. Възрастните могат да пият от плитък широк съд.
Темперамент: Агресивни и раздразнителни.
Терариум: Бебетата могат да живеят в чиста пластмасова кутия с дупки за въздух. Възрастните - в съд с големина 9,5 - 19 литра, като от значение е големината на пода на терариума, а не неговата височина..
Субстрат на дъното: 5 до 8 см торфен мъх или пръст.
Декорация: Не е нужна допълнителна декорация но могат да се добавят дървесни кори, корк и др.
Императорски скорпион
(Pandinus imperator)

Императорският скорпион е може би най-подходящият вид за терариумно отглеждане. Освен че е голям и атрактивен, този вид е напълно безопасен и лесен за отглеждане дори от начинаещи в това хоби. Тук е мястото да отбележим, че за разлика от тарантулите, сред скорпионите се срещат много опасни, дори смъртоносни видове, от чието ужилване годишно по света умират стотици хора. Един от най-смъртоносните видове е жълтият пустинен скорпион Androctonos australis от северна Африка. Опасни са предимно пустинните видове скорпиони тяхната завършваща с отровен шип опашка е особено мускулеста и удебелена, а тялото е слабо, с малки тънки щипки. Императорските скорпиони, обратно, са с масивно тяло и огромни, здрави щипки, които му служат за хващане и умъртвяване на жертвата, а отровното жило се използва рядко при по-големи жертви или самозащита Поради наличието на такива големи и силни щипки тези скорпиони не се нуждаят от силна отрова като оръжие.
Повечето индивиди не са агресивни и позволяват да бъдат взимани в ръка без да се

За скорпиона facebook image
Публикувано от: Марин Илиев

Използване на фолио от напълнен полиетилен 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.