Начало на реферати

За приятелството


За приятелството


есе

Сложно и драматично,непатично и разломено е нашето настояще,в което е така необходимо да останем истински,благородни хора.Вятърът на промените ни дава много,но и ни отнема много-лишава ни от възможността да бъдем хуманни и добри.

Какво е приятелството?Дружба или вяра?Чистота или нежност?Обич или взаимоотношения?

Купих си вестник,в който са отпечатани стихотворенията на моята приятелка и за които е получила награда.Разгърнах страниците и прочетох стиховете.Но това бяха моите стихотворения,които бях и дала с молба да ги оцени,защото държах на нейното мнение.Причерня ми от болка,недоумение,обида.Не знам как успях да се усмихна и да я поздравя.След малко тихо и незабелязано си тръгнах.Възможно ли е това?

Това ли е истинското приятелство?Колко хубаво е да дружиш с някого и колко жестоко е той да те предаде и изостави!Колко нечестно е приятеля ти-този,на който се доверяваш най-много,да пренебрегне дружбата ви и да постави собственото си АЗ над приятелството и добрите отношения помежду ви.

Трябва много дълго да търсиш,за да намериш истински приятел.Вярвам,че ще забравя това,което се случи и че ще подам ръка отново,защото приятелството е потребност,светлина за душата.Да имаш приятел и сам да бъдеш приятел-това е смисълът на човешкото съществуване.

Чудно е,когато приятелството е споделено.То изпълва дните ни с щастие,спокойствие и разнообразие.

Да отхвърлиш приятеля си е все едно да отхвърлиш живота си!(Софокъл)


За приятелството facebook image
Публикувано от: Gabriel Miroslavov Georgiev

За приятелството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.