Начало на реферати

Визуалният мърчандайзинг


Светът на визуалната презентация или визуалният мърчандайзинг е този, при който хората, работещи в търговията и имащи артистични таланти играят главна роля в създаването и поддържането на атмосфера, която да привлече и мотивира клиентите да купуват. До неотдвана, задачата да се направи приличен вътрешно-интериорен дисплей или примамлива витрина на предлаганите стоки принадлежеше само на аранжорите на витрини. Днес визуланият мърчандайзинг трябва да създава презентация на стоките с много по-високо интелектуално, художествено - естетическо и емоционално повлияване върху поведението на потребителите. Тези действия са насочени към постигане на крайна цел увеличаване на печалбата и рентабилността на магазина, наред с високата удовлетвореност на потребителите. Утвърдената преди практика, вниманието да се концентрира само върху витрината, вече не е достатъчна. Необходимо е всеки един конкретен елемент от екстериора, интериора и атмосферата на магазина да отговаря на възприетите потребителски сегменти, визия, цели и маркетингова стратегия, както и създаването на необходимите за това мърчандайзингови стандарти. Днес има създадени много формати за търговия на дребно, които нямат прозоречна витрина, но притежават много островни дисплеи и стъклени витрини и шкафове в търговската зала. Традиционните витрини се заменят с широко отворени входове, в коит оклиените могат да видят голяма част от главната търговска площ на партера в залата. В тази визуална конструкция самият магазин е цялостно изпълнен дисплей, който допринася за ефективно повишаване на атркативността и стимулира продажбите.

Най-общо определението за визуален мърчандайзинг може да се представи като презентация на магазина и стоките в него, по начин, който повлиява психологически на възприятията на потенциалните клиенти и повишава мотивацията им да купуват.

Прилагането методите на визуалния мърчандайзинг е предпоставка за създаването на най-вълнуващата част на присъствена атмосфера в обектите за търговия на дребно. Тя ориентира формирането на целия дизайн в посока, която кара цялата общност на търговците да я следват. Предизвикателството пред мърчандайзерите е да развиват непрекъснато нови идеи, които важат за целия магазин. Представят го в най-добрата му свтлина всекидневно и осигуряват стабилен пазарен дял на своите фирми.

Визуалният мърчандайзер е съсредоточен върху творческите аспекти за ефективен визуален мърчандайзинг и презентацията на стоките в магазините, което ще допринесе за максимизиране на продажбите. Работата изисква координация на дисплеите, които ще увеличат имиджа на магазина и ще го направят по-силно

Визуалният мърчандайзинг facebook image
Публикувано от: Stefan Dimitrov Denchev

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.