Начало на реферати

Visual C - Работа с менютаВсеки елемент в менюто се определя от три характеристики:

Първата характеристика е това, което се появява в менюто текстов стринг или bitmap.

Втората характеристика е идентификационен номер, кой Windows го изпраща до вашата програма в WM_COMMAND съобщение или дръжката на изскачащото меню.

Третият характерен описва атрибут на менюто, дали елементът е изключен, замъглен или проверена.


Дефиниране на менюто


При ползване на Developer Studio за да добавим меню в програмата, избираме Resource и от даденото меню вмъкваме меню или избираме меню. След това можете интерактивно да го формулираме нашето меню. Ако на изскачащи полето не е маркирано, елементът генерира WM_COMMAND съобщение с определеноID.
Ако изберете опцията замъглена (
Grayed) в Menu Items Properties диалогов прозорец текстът е замъглен и не се генерира WM_COMMAND съобщението. Ако изберете опцията (Inactive) неактивни, то менюто е неактивно и не генерира съобщение WM_COMMAND, но текстът се показва нормално. Ако избереме опцията проверка (Checked) се слага проверка и се маркира менюто. Опцията оделната (Separator) предизвиква една хоризонтална разделителна лента, който се показва на изскачащото меню.

ID стоиноста е установен номер кой Windows го изпраща до прозоречната процедурата в менюто съобщението. ID стойностите трябва да бъдат уникални в рамките на едно меню.


Справка меню в програмата


Можете да дадете на менюто текст, така че името да е същото като името на програмата. Програмерот често използва името на програмата, както името на менюто, така че едина и съща характерна низа мога да бъде използвана за прозорниот клас, името на иконата на програмата и името на менюто.

Въпреки че меню в прозорниот клас е най-срещан начин за извикване на меню ресурс това не е единствения начин. В Windows приложението може да се зареди меню ресурс в паметта с LoadMenu функция, която е подобна на LoadIcon и LoadCursor функции.

Всяко меню, кое е прикрепено към прозорец е унищожено, когато прозорецът е унищожен. Всички менюта не включени в прозореца трябва да бъдат разрушени когато се извика DestroyMenu преди програмата да се прекрати.

Visual C - Работа с менюта facebook image
Публикувано от: Румен Стефанов

Увод във функционалното програмиране 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.