Начало на реферати

урок по създаване на осветление


Основи на създаването на реалистично осветление

Уроци 3ds max

В този урок се разглеждат принципите на ефективно използване на стандартните източници на светлина за създаване на реалистични и детайлни сцени.Подробното описание на всеки етап и многочислените примери позволяват да се получи качествен резултат,но трябва да отбележим че голяма роля има и наблюдението на реалното осветление и задълбоченото изучаване на основните му свойства.


:
За създаване на реалистично осветление може да използвате следните стандартни източници на светлина


Източник на светлина
Omni9 сферична форма,разпространяваща излъчването във всички направления .
Прожектор с използване на конично или пирамидално осветление.

Насочен източник на светлина- цилиндрично или квадратно излъчване

Смесването на дадените източници на светлина при правилно разположение позволява да получим изобиле от осветление и реалистични ефекти на сянката.


На рисунката можете да наблюдавате метода на обединение на 2 слоя на конусен прожектор.В достатъчно големи помещения като правило се създават групи
Omni където определено количество източници на светлина имитират насочено осветление,а останалите Omni служат като косвени източници на светлина по протежението на областта.

Неонова светлина


1. Светлина от цилиндър
Разположете 2 източника на насочена светлина отдясно и отляво на цилиндъра а след това създайте
Omni и ги разместете между обектите, използвайки еднороден мащаб за коректна степен на отслабване на източника на светлина от цилиндъра.Също така регулирайте отслабването на Omni относно горната и долна част на цибиндричния обект и установете плътността на сянката на отрицателно число за да съответства на действителното осветление с лампа на дневна светлина.


2. Светлина от кръг
В този случай особенно внимание трябва да отделим на правилната регулация на близкото отслабване на осветлението.Използвайте за тове източник на светлина от типа
Omni с включено близко отслабване на светлината,което позволява да създадете област на светене като от действителен кръгъл обект.


урок по създаване на осветление facebook image
Публикувано от: Никола Иванов

Are poor people poor or just lazy? 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.