Забравена парола?
Начало на реферати

Уорън Бъфет е Наполеон на фондовите пазари. Защо сме съгласни с това твърдение?


Наполеон и Уорън Бъфет.Две големи имена ,носени от също толкова големи личности.

Защо Уорън Бъфет е сравнен с Наполеон?Толкова ли общи неща имат двамата?

Едва ли.По-скоро сравнение с името на Наполеон можа да носи също толкова славна личност като Уорън Бъфет.Наполеон е един от наи-валиките владетели на Франция,спечелил над 60 сражения,довели до верността,почитта и доверието на народа му.Дейността и живота на Бъфет дори не е свързана със военните действия. Това разбира се непречи името му да се споменава със същата слава както на Наполеон.Едва ли има човек,интересуващ се от финансови пазари и да не е чувал за него,още повече да следва неговата практика.

Уорън Едуард Бъфет,човек с много имена и прозвища-„Гуро”, „Оракула на Омаха”, „Най-големият борсов играч на света”, „Най-големия филантроп на света” и още много други.Всичките разбира се напълно заслужени.

Последовател на Бенджамин Греъм,Бъфет още двадесет годишен учил и искал да работи в компанията на своя кумир.Приятели и колеги на Бъфет по онова време споделят,че той познавал счетоводния баланс на всяка една компания ,търгувала на Нюйоркската фондова борса.Бъфет осъзнавал още тогава правотата и верността на твърденията на Греъм и инвестиционната му философия,че собсвеността върху акциита на една компания е равнозначно на част от бизнеса й.

Като личност Уорън е доста скромен за възможностите си човек.Той твърди ,че цялото му състояние е плод на повече късмет.Живее в стара и евтина къща спрямо финансовите му възможности.Но да не бъдем скромни относно тях .Често е успорвано твърдението кой е по-богат Бил Гейтс или Бъфет.Но най-лошото му постижение,относно спора малко съркастично ,е че той е вторият най-богат човек в света.Което май никак не е зле.

Трупането на пари за него е изключително важно,много голяма част от които отиват за дарения.Той е притежател на най-голямото дарение в света на стойност 37,4 милиарда.

Бъфет е много сдържан и дисциплиниран човек.Твърди ,че най-ценните му качестава и умения е да мисли и да прави пари.Много внимателно проучва пазара и конкурентоспособността му.

Недоверчив е към инвестирането във високите технологии,дори няма компютър във офиса си.Приятели споделят ,че дори трудно се оправя с мобилния си телефон.Инвестира в области ,които нямат особенно голяма възвращаемост и винаги е на прав път.Много рядко греши и винаги обмисля всяко едно свое действие.Почти не рискува.Той твърди че всичко се постига с много труд,умения и търпение.Бъфет се доверява само на хората с които работи.Той не губи от ценното си време и когато дохода расте,парите веднага отиват в нови придобивания,способни да акумулират още пари.

Уорън Бъфет е Наполеон на фондовите пазари. Защо сме съгласни с това твърдение? facebook image
Публикувано от: Стоян Христов

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.