Забравена парола?
Начало на реферати

ТЪРСЕНЕ И ПРЕНАСЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ


ТЪРСЕНЕ И ПРЕНАСЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Ftp

Произлиза от File Transfer Protocol и недвусмислено показва за какъв род услуги става дума. Допуска до съответния сървър става чрез име и парола. Служи за обмен на файлове. Предоставя възможност за настройка на средата според изискванията на клиента. Може да се указват типа на трансфер, запитвания при множествена селекция, да се използва режим с допълнителна информация и много други.
Съединение за данни - може да се използва във всяко направление, като не се изисква постоянна връзка.

Интерпретатор на протокола - инициализира TELNET - съединение между потребителя и сървъра.

Команди FTP - генерират се от потребителския интерпретатор на протокола и се предават в обслужващия сървър чрез TELNET - съединение. Те описват:

Съединението за данни - портове, режим на предаване, тип на представяне и структура на данните;

Операции с файловете - запис, четене, добавяне, унищожаване на данни и т.н.

Отговори FTP - в отговор на командите сървърът изпраща чрез TELNET - съединение на потребителя стандартни отговори.

Предаване на данни - предава данни те в съответствие с указаните параметри.

Archie

Услуга е свързана с Ftp. Система за търсене, която поддържа информация за различни хостове, към и от които може да се осъществи файлов трансфер. С нейна помощ се претърсват множество FTP сървъри за информация според указан от потребителя признак. Резултатите се получават след няколко секунди, спестявайки време.

Ай-Пи-телефония IP-phone

Технология, позволяваща да използва Интернет или всяка друга IP-мрежа в качеството на средства за организация и водене на международни и междуградски телефонни разговори и предаване на факсове в режим на реално време. За това е необходимо да се дигитализира съответния звук и да се предаде аналогично на предаването на цифрови данни.

Интернет-телефония Internet phone

Частен случай на IP-телефония, когато в качеството на линии за предаване на телефонния трафик се използват Интернет канали.

Интернет-разпространение

Динамично изменение на информацията, предавана по Интернет канали: новини, променящо се видео, съобщения за актуални събития и т.н. Основа на технологията за интерактивна телевизия. Телеразпространението чрез Интернет изисква наличие на мощен компютър и декодер, високоскоростно съединение, специализиран сървър.

ТЪРСЕНЕ И ПРЕНАСЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ facebook image
Публикувано от: Стефанка Милчева

Увод във функционалното програмиране 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.