Забравена парола?
Начало на реферати

Туфо рижият пират


Тук целта е по-доброто възприемане и осмисляне на текста от учениците.

5.2 Да се изброят качествата на котарака, като се категоризират на добри и лоши и да се запишат на дъската: (съобразителен, нетърпелив, смел, умен и т.н).


VI. Заключителен етап:

6.1 Подборен преразказ на моменти от текста с цел развиване на комуникативноречевите умения на учениците.

6.2 С помощта на насочващи въпроси от учителката учениците могат да се опитат сами да стигнат до формулиране на поуката на историята.VII. Даване на домашна работа.

7.1 Децата да прочетат текста вкъщи и да нарисуват момента, който им харесва най-много.

7.2 Учениците да потърсят книгата на Георги Константинов ,,Туфо рижият пират. Да прочетат други интересни истории за котарака в нея. Да разкажат една от тях в клас.
ПОХВАТИ МОТИВАЦИЯ


1. Поставям ребус в началото на часа за да избегна монотонността на урока и да привлека интереса на учениците, за да могат те да се подготвят за предстоящия час по един малко по атрактивен начин.

2. Когато давам сведения за автора бих могла да ги поднеса под формата на 5-6 слайда с автобиографичната информация и снимки, за да могат учениците да добият визуална представа за него.

3. След като съм поставила темата, и съм прочела текста на глас пред учениците, провеждам беседа, като им задавам въпроси свързани с контекста. По този начин проверявам доколко учениците са възприели текста при първия му прочит.

4.Следва тих прочит от децата, с цел по-доброто вникване на децата в съдържанието на текста, като паралелно с това съм поставила две задачи.

Туфо рижият пират facebook image
Публикувано от: Димитър Михайлов

Подобни материалиТуфо рижият пират 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.