Забравена парола?
Начало на реферати

Тютюнопушене, наркотици, алкохол


На всеки втори поне веднъж му е предлагано да експериментира с дрога. 70,7% от анкетираните са категорични, че при предложение от страна на приятел да опитат заедно някакъв наркотик, биха отказали, докато 20,4% от младежите биха се поколебали. Близо 9% считат, че биха се възползвали от предложението.

Като най-често използвани наркотици от младежите се очертават марихуана/ганджа, комбинацията алкохол и медикаменти, кокаин, амфетамини и екстази.

Респондентите показват относително добра осведоменост за възможните последици от употребата на наркотични вещества. Като най-популярни и значими сред младите хора се очертават следните последици от употребата на дрога: смърт (96,5%), здравословни проблеми (93,7%), семейни проблеми (87,4%) и отпадането от училище (81,4%). В малко по-ниска степен се допускат като възможности проблеми със закона, заразяване с вируса на СПИН, насилие, психични заболявания, рисково сексуално поведение и загубата на интереси.

По-голямата част от анкетираните са готови да потърсят помощ и подкрепа за себе си или свой приятел, ако има проблеми с вредни навици. Най-голям процент от изследваните лица (31,1%) допускат, че биха се обърнали първо към родителите си или към приятел, който

Тютюнопушене, наркотици, алкохол facebook image
Публикувано от: Мариета Йорданова

Използване на фолио от напълнен полиетилен 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.