Забравена парола?
Начало на реферати

Тютюнопушене, наркотици, алкохол


¶. Литературен обзор.

В живота на съвременното общество особено се изостриха проблемите, свързани с тютюнопушенето, наркоманията и алкохолизма. Твърде голямо разпространение на тези вредни навици се наблюдава сред младите хора в България.

Вредните навици оказват негативно влияние на живота на обществото като цяло, а също и на живота и дейността на личността в частност. Към настоящия момент този проблем става действително глобален.

По статистически данни разпространението на вредните навици в особено големи мащаби, в отделните страни, се свързва с нестабилната политическа и икономическа ситуация, с наличието на кризи и несъвършенства в политическия и икономически механизъм.

Тютюнопушене.

Тютюнопушенето се е превърнало в един от най-големите и първостепенни проблеми не само в западния сват, но и в развиващите се страни. Тютюнът е бил открит от Христофор Колумб през 1492 год., когато стъпил в Новия свят. Двама от неговите моряци го занесли в Испания. Дълго време инквизицията задържала разпространението на тютюн в Европа, като обвинявала пушачите в магьосничество.

Днешните пушачи се изправят пред много сериозни проблеми. Употребата на тютюн е свързана с цял рояк болести, достигнали вече епидемични размери. Тютюнът е коктейл на повече от 12 различни отрови. Главните то тях са никотин, каменовъглени катрани, въглероден окис, дианид, фуржурол и амоняк. Каменовъглените катрани в тютюна са главните виновници за развитието на рака у пушача. Основните им мишени са слизестите ципи на устата, вените, ларинкса, белите дробове, стомаха и пикочния мехур.

Алкохол.

Тютюнопушене, наркотици, алкохол facebook image
Публикувано от: Мариета Йорданова

Използване на фолио от напълнен полиетилен 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.