Начало на реферати

Тинейджърите днес


Тинейджърите днес

Есе


Всяко време е характерно със своите ценности и стремежи, които са отправени към младото поколение или така наречените днес тинейджъри. Но на днешните младежи рядко може да се разчита. Те са прекалено заети да обикалят магазините, търсейки малкова блузка или някоя мини поличка за средношната дискотека, която ги чака. Усети ли сладоста на безгрижието, за тях физическия труд, с изключение на часовете прекарани във фитнес клубовете, стремейки се да добият съвършените пропорции, е немислим.

За тинейджърите живота се свежда до игри и забавления, като пропускат важните неща в него. Повечето от тях нямат никакво възпитание спрямо околните, за младежите е важно да се чувстват добре, въпреки че останалите ги мислят за невежи. Съвременият тинейджър обича всичко, което може да стимолира възприемането на света в розова светлина, като започнем от цигарите и стигнем до наркотиците. А любящите му родители усетили вече на къде варвят нещета , са скътали малко парици за черни дни. За това пък тинейджъра зарязва всичко, ляга на дивана и застава пред телевизора, гледайки един от многото сапунени сериали или новият клип на някой певец. А в същото време в умът му се върти мисълта – кога ли ще потренира на БМВ-то на баща си? Та нали скоро ще стане негово? Той ще седне зад волана на луксозния автомобил преди да е спечелил сам и пукнат лев. А когато дойде време за учението? Няма проблем! Както баща му е купил БМВ-то, така ще купи и дипломата. На този свят всичко има цена.

Е младежа е понаучил кирилица и латиница до толкова, че да се ориентира в компютърните играчки. Мисълта му е бърза, но не и съдържателна. Ако го накарате да се замисли по някакъв въпрос, за повече от 5-10 минути, той ще ви обвини, че му губите времето.

Времето!... За къде ли се е разбързало то? Очевидно да живее. Но къде? Можеби там където неговите ценности се рушат!Тинейджърите днес facebook image
Публикувано от: Владимир Митев

За приятелството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.