Начало на реферати

Отношението към детеубийството, убийството и самоубийството


човек търпи едно непрестанно развитие и порастване, така че всеки притежава потенциала да стане човек. Абортът е този който отнема правото на едно същество да се развива по волята на неговия създател. Противниците на това схващане и тези за които вярата е само плод на човешкото въображение възприемат аборта и плода като парче месо, ембрионът не е човек, той е част от тялото на майката и тя има пълното право, юридическо и морално да разполага с него както намери за добре.

Аборта не се отличава от никоя друга операция.

Има различни причини и начини за извършването на убийство:

  1. По хулигански подбуди при тях субекта няма друга цел, чиято се нуждае или се подпомага от убийството. Таива убийства извършват лица с първични потребности и емоции. Обикновено те произхиждат от елементарна среда, която е изградила у тях деформирани ценности и морал. Насилието, което извършват не е насочено срещу определен човек, а е срещу заобикалящата среда изобщо.

  2. За отмъщение тези вид убийства са ориентирани към точно определен обект. Според насилника обектът е извършил незаконно, несправедливо или некоректно действие, което значително му е навредило.

  3. За разчистване на терен за бизнес този тип убийства има инструментален характер. То е само цел за реализация на друга цел. Чрез него се отстранява конкурент в определена дейност.

  4. С цел извършване на друго престъпление или прикриването му в този случай основното престъпление най-често е грабеж, изнасилване, блудство. Първоначалното намерение е да се извърши само то, но към убийство се е пристъпило при оказване на съпротива от жертвата или при разпознаване на извършителя.

  5. При защита от нападение или насилие то може да е непосредствен отговор на еднократен насилствен акт например опит за побой или грабеж, при което нападнатия в самозащита също използва сила и в резултат може да се стигне до убийство.

  6. Като завършек на продължително системно насилие тук влизат случаи на семейно насилие върху съпруги, възрастни хора, деца.
    Обикновено насилникът е с трайно деформирни ценности и поведение, неуспешна адаптация и реализация в социалната среда.
    Чрез насилието той се утвърждава в собствените си очи и държи в подчинение околните. Жертвата обиновено се е примирила, не търси външна помощ или е разочарована от пасивността и безсилието на институциите, към които се е обръщала.Отношението към детеубийството, убийството и самоубийството facebook image
Публикувано от: Калинка Ангелова

Подобни материалиОтношението към детеубийството, убийството и самоубийството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.