Забравена парола?
Начало на реферати

Отглеждане на морковиРастениевъдството е важен подотрасъл на селското стопанство. За съжаление дълги години земеделските производители не са били закриляни и подкрепяни от държавата. Все повече собственици на плодородни земи, хора с опит и знания в тази област се отказват от земеделието и си търсят препитание в други области. През последните години се заговори за финансирания от Европейският съюз , но системата за получаване на средствана е тромава и не винаги те отиват по предназначение и при правилните хора.

Все по-малко млади хора имат желание да се занимават със селско стопанство в България. Тук все по-честа гледка са пустеещите земи.

Присъединяването ни към Европейският съюз ни донесе много конкурентни земеделски продукти от другите европейски страни членки, за съжаление се оказа че тези продукти не са скъпи и са много по-качествени и с много по-добър търговски вид от по-голяма част от произведените в България хранителни продукти.

За това българският производител се сблъсква със все по-голями трудности, липса на достатъчно финансиране от държавата , трудности по усвояването на средствата отпускани от евро фондовете и една напълно реална конкуренция от страна на продукти от страните членки.


Фирмата от която ще почерпя информация за сегашният проект се казва ,,Карота Гал,, юридическият й статут е Земеделски производител.

Регистрирана е на 08.03.1999 г. в областна дирекция Земеделие и гори гр. Пловдив , на името на Стоичка Босева.

Фирмата е семейна като е обработва 30 декара с моркови, с помоща на временно нает персонал през най-натоварените месеци от годината.

Земята се намира в землището на с. Бенковски , област Пловдивска и условията за отглеждане на моркови там са изключително благоприятни.

ПРОИЗВОДСТВО НА МОРКОВИ


Изисквания към факторите за разстеж и развитие.


A) Температура


Най-подходящта температура за поникване на морковите е 18 25 C , макар и бавно те могат да поникнат за 20 30 дни при температура 4-5C. При много по-ниска температура кореноплодните остават бледо жълто-зелени. При по-висока температура от 18 25 C стават дребни, груби и с неравна повърхност.

Средната годишна температура за Пловдивска област е 12,4С. Средната максимална температура през юли е 30.3С .

Отглеждане на моркови facebook image
Публикувано от: Пепа Йорданова

Are poor people poor or just lazy? 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.