Начало на реферати

Оргазиционна промянаПри текущото си функциониране предприятието използва ресурсите си(хора, машини, технологии, материали, пари, време), за да работи с полза и за потребителите, и за себе си.

Дори и добре да поддържа техниката си тя остарява и се налага първо да се ремонтира, а по-късно и да се подменя.

Дори и да е била модерна, технологията остарява и започва да се нуждае от малки подобрения на място, а в последствие от все по-големи подобрения и накрая - от смяна.

Дори и да е бил подходящо разработен всеки продукт достига фазата си на зрелост и се налага да се търсят нови решения – отначало козметични подобрения, а по-късно – по-дълбоки – чрез коренна промяна в продукта или чрез заменянето му с по-нов.

Подобно на това потепенно остаяват и престават да отговарят на необходимото сруктурата на управление, информационната система, системата на заплащане.... Може да започне да спада и икономическата ефективност.

Днес големите компании често провеждат десетки инициативи – сливания и придобивания, експериментиране с електронен бизнес, разработване на нови продукти или навлизане на нови пазари. Това се налага от постоянно променящата се среда. Последствията са, че мениджърите непрекъснато помагат на служителите да се научят да работят с нова програма и да се справят с несигурното бъдеще.

Три са големите тревоги във всяка една промяна, твърди Питър Тайс, главен директор на Delta Consulting Group.

КАКВО ЩЕ ДОНЕСЕ БЪДЕЩЕТО?

Хората си задават следните въпроси:”По-добре ли ще съм финансово?Ще имам ли успех? От кого зависи кариерата ми, бъдещето ми?”

КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМА В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ?

Служителите се чудят какво да кажат на семейството си, колегите си и т.н. относно ситуацията, в която се намират. Самите те се колебаят как да реагират на промяната.

МОГА ЛИ ДА СЕ СПРАВЯ С ТОВА?

„Можем ли да продължим да се преставяме добре, докато извършваме промяната?”

Тези тревоги не се изразяват гласно, но са тема на разговор в обедната почивка например.”Тези тревоги в кафенето ще намалят продуктивността и ще накарат най-талантливите ви служители да напуснат компанията, казва Катрин Йейтс, старши консултант в Hewitt Associates. Отговорните за промяната мениджъри знаят, че им се налага да общуват със служите-лите и за целта прилежно разпространяват информационни бюлетини и правят презентации на Power Point. Тези методи разпространяват информацията, съобщавайки на служителите какво да очакват, но рядко успокояват тревогите им или ентусиазират относно бъдещите им възможности.

Оргазиционна промяна facebook image
Публикувано от: Румен Стефанов

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.