Забравена парола?
Начало на реферати

Моята европейска мечта


Моята Европейска мечта”

 

Да запазим единството в многообразието

 

Есе

 

 

Преди повече от хилядолетие в сърцето на Балканите се ражда една нова държава, която приема името България. Тя започва силно да влияе на другите европейски народи. Непрекъснати драматични събития правят народа й по-силен, по-достоен да защитава най-ценното в живота на човека-националната кауза.

 

Днес България е все още велика страна - със славно и героично минало, страна с достойнство извоювала своята свобода.Зад гърба си има много робски мъки, а пред себе си много европейски мечти. Дала е на света много. Народът ни е използвал красотата на езика. Подбирал е най-хубавите думи, за да създаде песни-огърлица от диаманти, с които се славим по света. На този език българинът е дал клетва за вярност към либе, род и родина.

 

Всеки българин е допринесъл за културното израстване на своята обична родина. Всеки е оставил частица от себе си тук. Аз дадох на България себе си. Аз, която я обичам с цялото си сърце, живея и расна в нейните предели. Оказвам подкрепа в новите й начинания, за да може новите поколения да са по-горди с Европейски израсналата си Родина.

 

А за какво мога да мечтая аз?! България да покаже  най- ценните си добродетели. Да се развива културно и икономически, но да не  скрива недостатаците си. Да ги премахне, както градинарят се бори с плевелите, за да се докаже пред Европа.

 

Моята европейска мечта facebook image
Публикувано от: Велина Георгиева

За приятелството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.