Забравена парола?
Начало на реферати

Маймуните в АфрикаМного маймуни имат противопоставени палци и противопоставими големи пръсти, които могат да се затварят с другите пръсти за да създадат едно стегнато хващане. Както и да е, размера на тази отличителна черта варира много из между видовете. Маймуните от стария свят са забележително сръчни и могат да се претърсват за паразити по кожата си с тази своя сръчност с много по-голям процент на успеваемост. Маймуните от новия свят нямат истински противопоставени палци, въпреки че повечето имат истински противопоставени големи пръсти. Забележителни са една група от маймуните на стария свят Colobus. Това са маймуни, които нямат палци изобщо. Въпреки това неудобство, те не живеят труден живот.
При много от маймуните половете се различават в големина понякога доста колоритна големина. Мандрила, Западния африкански павиан са поразителен пример. Женския Мандрил тежи до 11 кг и има тъмно лице, но мъжките тежат около 50 кг и техните лица са блестящи в своята меланхолия и са черни на цвят. Мъжките Мандрили са най-тежките маймуни на света, и за разлика от женските те само случайно изкачват дърветата.
Като всички примати маймуните демонстрират голямо и разнообразно поведение. Сред техните умствени постижения е очевидната способност да създават умствени карти и календари, складирайки информация за местоположението на различни дървета и плодове и кога и през кое годишно време те стават готови. Маймуните комуникират с директното положение на тялото, жестове, звуци, които изцяло са документирани чрез начина им на поведение. На скоро биолози провериха богатия репертоар на преднамерена социална измама сред маймуните и по специално павианите. Измамата изисква да може да се покаже съвсем друго от това което мислиш. Маймуните дори имат елементарна концепция по математика. Проучванията показаха, че Резус маймуните са способни да разбират отношенията, които съществуват сред числата от 1 до 9, те могат да разбират кога числото е по-голямо или по-малко от друго число в редицата.
Маймуните са сред най-социалните животни от всички други бозайници.
Маймуните в Африка facebook image
Публикувано от: Боян

Използване на фолио от напълнен полиетилен 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.