Забравена парола?
Начало на реферати

Маймуните в Африка


Маймуните и приматите са около 160 вида в диво или пленено състояние. Този вид животни се славят с високо развитите си мозъци. Повечето примати имат опашки и това ги различава от някои от братовчедите им, които са по-едри маймуни. Този вид бозайници са високо квалифицирани като катерачи и на повечето от тях живота им минава по дърветата. Някои от видовете примати имат "хватателни" опашки това е опашка, която може да захваща клоните като ръка. С цел за по-голяма сигурност. И те я използват като пети крак, докато претърсват за храна или се катерят.
Зоологията класифицира маймуните в три ясни семейства: Мармозетовидни маймуни подобни на Капуцините, които се намират единствено в Централна и Южна Америка. И са известни колективно като новите маймуни на света. Този вид маймуни са нежни създания с изобилна козина, която понякога е оцветена в ярки цветове. Един от видовете Пигмей-мармозетката, е най-малката маймуна на света. На дължина е само 30 см, от която дължина поне половината е опашка. И като новородено тежи 113 грама. Когато е напълно отгледано тежи и доста повече. За сравнение, Капуцините като маймуни, които включват всички капуцини, маймуната Douroucoulis, маймуната паяк, маймуната на Howler са по-бързи при отглеждането на малките си. Маймуните на Howler, например са едни от най-голямите във вида си измервани във височина са 1,80см от главата към опашката. Въпреки всичко тяхната максимална тежина е около 10 кг. Много маймуни от новият свят имат хватателни опашки, широки носове - наречени ноздри.
Маймуните от стария свят включват семействата на: Guenons; Mangabeys; Маймуните колобоси; Макаците; Langurs и Павианите. В сравнение с маймуните от новия свят, техните носове са по-тесни и имат долно разположени ноздри. Много малко от видовете маймуни в стария свят имат хватателни опашки, вместо това повечето ги използват просто за баланс. Като резултат тези маймуни са по-малко акробатични от техните братовчеди от новия свят. Те са най-старите, като открити видове на Земята. Изразходват една голяма част от времето си на земята в търсене на храна. А не по дърветата. Много внимават да не обелват защитната кора на дърветата. Павианите

Маймуните в Африка facebook image
Публикувано от: Боян

Използване на фолио от напълнен полиетилен 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.