Забравена парола?
Начало на реферати

Любовният триъгълник в романа "Любовникът на Лейди Чатърли"

В романа “Любовникът на лейди Чатърли” от Деивид Лоранс се разкриват до болка наи-личните взаимоотношениа между главните герои. Докато деистваме,ние неможем истински да мислим,а докато мислим неможем истински да деистваме. Тези две условиа оставят следа в целиа роман.

Любовният триъгълник се създава между главните персонажи в романа, породен от еднообразният и самотен живот воден от Констанс Чатарли.

Главните герои са Констанс Стюарт Риид и сестра и Хилда. Баща им Сър Малкълм Риид бил член на кралската академиа на изкуствата,а маика им била една от културните членки на социалистическо дружество. Двете сестри били възпитани свободно.Те живели безгрижно още от детинство. Докато навършат осемнадесет години те вече са минали през много любовни авантюри. Когато воината избухва те се връштат да живеят в къштата на баща им в Кензинктън. Хилда ненадеино се омъжила за десет години по-възрастен от нея и заживели в една къща в Уестминстар. По това време приятел на Констанс бил Клифърт Чатърли. Тои бил военен. По време на една негова отпуска те се оженили. Веднага след меденият им месец тои бил върнат отново на фронта. След участието си във воината Клифърт останал неподвижен от кръста надоло. Бащата на Клифърт Сър Джофри искал наследник, но слет като разбрал,че това за съжаление няма да се усъществи, починал от мъка. Така Клифърт станал наследник наимението Рагби Хол и заживели там през есента на 1920 година. Рагби е малка област с мрачна упоритост,коятосе намира близо до селото Травесхол. Замакут бил построен сред доста хубав стар парк , засенчен от стари дъбове. Единственото нощо с което се занимавал Клифърт,боло разказите които пишел. Сър Клифърт имал много приятели, по скоро познати , които канил постоянно в замака. При едно от посещенията в Рагби, бащата на Констанс инамеква да си намери любовник за да на остане завинаги полу-дева. Когато имаха гости те водеха много дълги разговори,коитовсеки път отекчаваха Констанс. За да избяга от всички тя ходеше в гората,която беше единственото и убежище и където искеше да остане сама. При едно от посещенията на бащата на Констанс, тои пак и напомня да си намери любовник. Наскоро в имението пристигнел писател на комедии, на име Маикълз. Един ден Констанс поканила Маикълз в неиния салон, които бил единствената модерна и радостна стая в желия замак. След дълги разговори Констанс и Маикълз се отдали на дълбокото им взаимно привличане,но тя не чуства нищо друго ,освен че му се отдава. Леиди Чатурли и Сър Клифърт обичали да се разхождат из гората. При една от разхотките им Клифърт предложил на Констанс да забременее от друг мъж за да продължи рода Чатърли. Както обикновено двамата излезли на разхотка из гората и по пътя срещат горският пазач Мелърс. През март сестрата на Констанс Хилда пристигнала в Рагби.

Любовният триъгълник в романа "Любовникът на Лейди Чатърли" facebook image
Публикувано от: Соня Димитрова

За приятелството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.