Начало на реферати

Лас Вегас - Клонове на развлекателната индустрия


Може би не е учудващо, че строителната индустрия продължава да бъде основен работодател в Южна Невада, тъй като търсенето на жилищни, курортни, офис и промишлени пространства продължава да се покачва. С близо 6000 нови жители преместващи се в долината Лас Вегас всеки месец, жилищното строителство се оценява на над 2млрд. дол. годишно. Освен това стойността на търговското строителство надвишава 2 млрд. дол. годишно.

Образование

С широко разнообразие от възможностите за образование предложени в Южна Невада, жителите се присъединяват с желание към вълнението на науката независимо дали е начално или следдипломно образование. Лас Вегас расте няма съмнение в това. И районът е добре подготвен да се справи с образователните нужди на многобройните си жители. Има над 20 колежа и университета пръснати из долината Лас Вегас, предлагащи студентски и следдипломни програми по стотици дисциплини.

Освен това, областта предлага голям избор от професионални, технически и специализирани училища, които предлагат специфично обучение в множество професионални програми, като здравеопазване, фитнес, хазарт, пречистване на въздуха, изящни изкуства, козметология и недвижими имоти.

За новопристигналите, които вече са се установили в дадена професия, има възможности за продължаване на образованието и образование в свободното време в повечето колежи и университети в областта, както и в специализираните училища и общинските центрове в региона.

Долината Лас Вегас е богато също и на множеството частни и енорийски училища. Има над 100 школи за детегледачки в гимназиите, предоставящи на родителите големи възможности за избор.


Символи на Невада

Прозвище на щата

Сребърния щат (The Silver State)

Девиз на щата

Заедно за страната ни (All For Our Country)

Цветове на щата

Сребърно и синьо

Метал на щата

Сребро

Скъпоценен камък на щата

Черен огнен опал

Цвете на щата

Пелин

Птица на щата

Синя сиалия (Sialia currucoides)

Влечуго на щата

Пустинна костенурка

Животно на щата

Пустинна дива овца

Дърво на щата

Ядлив бор и борове от група Balfourianae

Риба на щата

Американска пъстърва (Oncorhynchus clarki henshawi)

Скала на щата

Пясъчник

Песен на щата

У дома значи Невада (Home Means Nevada) на г-жа Берта Раферто , Рино (Reno). Одобрена на 06 Февруари 1933 г.

Първо селище: Генуа (Genoa), близо до град Карсън (Carson City), установено от мормони през 1849 г., наричано тогава Мормън Стейшън (Mormon Station).

Лас Вегас - Клонове на развлекателната индустрия facebook image
Публикувано от: Мария Говедарева

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.