Забравена парола?
Начало на реферати

Как сами да си сглобим компютъра


фиксирате цялата тази конструкция спомощтана клипса, като се уверите, че тя е застанала правилно върху процесора. Сега е време да захраним вентилатора. Ако на края на кабела той има букса с три изхода, значи трябва да се съедини към дънната платка, а къде става това трябва да прочетете в инструкцията. Ако буксата и с четири изхода, значи ще трябва да го свържете към захранването, но за това малко по - късно.

- (Socket 370) Най - напред хванете малката железна ръчица, намираща се отляво на слота, както е показано на картинката. След това я издърпайте наляво в посока извън гнездото, а след това нагоре.


Това е двупроцесорно дъно. В левия слот вече има процесор, а десния е отворен и готов за слагане на второ CPU.

Погледнете крачетата на процесора и отверстията за тях в слота на ДП. Ще видите, че и двете са под формата на квадрат, като два от ъглите са скосени. Те трябва да съвпаднат и процесора леко да влезе в отворите. След това върнете ръчицата по обратния начин, докато тя дойде на мястото си.

- (Slot А) Този слот прилича на обикновен, той не е квадратен като предишния. Отстрани има две пластмасови подпори, който се издърпват навън, когато процесоря трябва да бъде изваден. Същото е и при паметта - там отстрани също има две подобни подпори.

Ако ще ускорявате (overclock) процесора спомощтана jumpers, то сега е момента да ги установите в нужното положение. Макар че повечето съвременни дъна отговарят на характеристиката Auto Jumpers, тоест това става от BIOS - a. Тук не мога да ви помогна, защото това е различно за всяко дъно.

III. А как се слага паметта? (RAM)

Всяка платка с DIMM памет има изводи от долната страна, които са разположени на секции с разни големини. Така се предотвратява възможността платката да бъде сложена наобратно. Единственото, което трябва да погледнете е най кой слот слагата паметта, защото те започват от DIMM0, следва DIMM1 и т.н. Добре е да започнете от първия слот (DIMM0). Възможно е и първия слот да не е DIMM0, а направо DIMM1, но това не е проблем.


Ето така се слага паметта

Как сами да си сглобим компютъра facebook image
Публикувано от: Ралица Николаева

Увод във функционалното програмиране 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.