Начало на реферати

Животното, с което се оприличавам


Животното с което се оприличавам


Есе


Изборът ми за животното,с което се оприличавам не ме затрудни особено много, защото от 14 години слушам фразата „ей малък” „дребен” и т.нататък.Ето защо аз се оприличавам с „Мини пинчера”.

Кучетата от тази порода са дребни, но с характер и тeмперамeнт също като мен. Имат много силен собственически инстинкт. Аз също не обичам моите неща да се използват от другите. Пинчерите имат капризен характер, те искат вечно да са справедливи с тях, от друга страна те са доста търпеливи. Аз също съм прекалено търпелив с някои от моите приятели и съученици, които понякога не се съобразяват къде се намираме и как трябва да се държим.

Тези кучета много обичат да тичат, да играят с деца и да лудуват . За тях напълно важи поговорката „ Луд умора няма ! „ Също като мен пинчерите са силно подозрителни и недоверчиви към непознати , а понякога и агресивни, когато усетят, че са в опасност.

Този безумен дребосък е като домашна аларма - всичко усеща и вижда. Моите родители често ми правят забележки , че говоря прекалено много и силно, с две думи ме наричат „Латерна”. Аз искам също като тези лилипути да се губя от погледа на някои хора, просто да бъда незабелязван.

Веднъж спечелило доверието на своя стопанин, пинчерът може да изпълнява определени команди, но само ако има изгода. Доказано е ,че не стопаните дресират кучето , а то тях. Чесно казано , аз също го правя без да ме усетят. Тези малки същества искат уважение и зачитане на техните интереси, и в същото време знаят как да го постигнат.При мен все още трудно се получава това, понякога имам успех ,а понякога нямам.

Пинчерите не са зли по природа, само когато около тях няма ситуация, която да ги предизвика. Слуховете, митовете и легендите които се носят между хората , че е агресивна и нападателна порода са неверни измислици и нямат нищо общо с реалността и действителността. Всяко куче / индивид /си има свой характер.

Вас да ви предизвикат,няма ли да реагирате?

-Много ясно ,че ще реагирате.

Също като него аз усещам когато се опитват да ме излъжат, сигурно и за това нямам много истински приятели. По добре качеството отколкото количеството!

Тези кучета са честни и лоялни към своите стопани и са готови на всяка цена да го защитят. При мен важи същото правило никога да не подвеждам приятелите си! Държа и с мен да се отнасят по същия начин.


Животното, с което се оприличавам facebook image
Публикувано от: Красимир Кръстев

За приятелството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.