Забравена парола?
Начало на реферати

Химията - бъдещето на зелената планета


Химията – бъдещето на зелената планета

Есе


Още през 90те години на миналия век, учените са установили, че нашата планета започва да се задушава от дейността на хората. Навсякъде по света има заводи и фабрики които замърсяват въздуха в градовете и жителите им са застрашени от повече болести. Също безбройно многото коли които се движат по пътищата допринасят за замърсяването на Земята. Да не забравяме и всички АЕЦ и ТЕЦ.

Преди години, когато човечеството не осъзнаваше колко много влияе на планетата ни, всички искаха да си купят все по-големи и по-мощни коли или електроуреди, които хабят значително повече електроенергия, то сега всеки иска да си купи кола, която да върви с вода или ток, електроспестяваща крушка или друг домакински уред който да подпомогне бавното възтановяване на Зелената планета. Бъдещето е в химията. Както са измислили кола на бензин, газ или метан, така ще измислят и на ток, слънчева енергия или вода. Просто тряабва малко време докато всеки може да си купи такава на нормална за една кола цена. Освен това се говори че запасите на нефт и газ на Земята ще стигнат за още около 50 години. Тогава какво ще стане с нашите деца и внуци? Ще стоят на студено през зимата, защото няма да има газ? Не, за всичко си има решение, просто не тряабва да бъдем нетърпеливи.

Надеждата се крие в младите хора, които завършват висшето си образование с химия. Те имат шанса да станат велики учени, да пишат история, стига да имат дързостта и таланта. Важно е обаче тази любов към химията да се зароди още в ученическите години. Затова е много важно на какъв учител ще попаднеш. Дори и да си върши работата и да си разбираш уроците, на теб ще ти е досадно докато учиш или докато си в час просто защото за теб това са само уравнения или цифри и букви. От друга страна винаги е интересно когато учителят ти покаже някой опит, който си го гледал по филмите и винаги си се чудил как става. Точно това трябва да бъде момента в който учителят е човека който ще ти обясни кое вещество с кое смесваш, за да отключи интересът ти към знание за още и още.

Почти на всеки не му върви химията в училишните години. Това е от липсата на интерес. Днешната младеж разполага с едно голямо богатство – интернет. Вместо да говорите колко е вреден, по-добре отворете някой интересен сайт и се зачетете. Това ще ви даде нов поглед върху нещата и ще осъзнаете колко е важна науката за нас.

Химията - бъдещето на зелената планета facebook image
Публикувано от: Надежда Живкова

Използване на фолио от напълнен полиетилен 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.