Начало на реферати

Гълъбът


За да имате близка среща с това необикновено същество, е нужно само да отидете до най-близкия площад, храм или църква. Това са места, на които Божият дух се усеща по един необикновено силен начин, а гълъбите там са Божиите наместници, отварящи очите на хората, които желаят да се докоснат до тяхната същност и магия.

Странна картина за повечето от нас са страшните и самотни хора, приличащи на клошари, обградени от десетки гълъби, за които се грижат и хранят. Мнозина биха се уплашили от тези необикновени възрастни хора напълно безпричинно. Те са видeли много от живота и са осъзнали, че от материализма няма облага, те са избрали духовния живот и вярата в Господ, а в отговор Той им поверява грижите за неговите пратеници на земята - гълъбите. Ако тези хора бяха с лоши намерения, никога чисти и добри същества като гълъбите нямаше да им се доверят. За тях това, че имат приятелството на тези красиви и умни птици е истински катарзис.

Аз съм вярващ човек и въпреки че не спазвам всички повели на Господ, нося в душата си примирение и се моля безмълвно за доброто на близките ми и свидни хора, както и за самия себе си. Аз вярвам в задгробния живот и в прераждането на душата. Тя е онова, което остава от нас след физическата смърт. В природата нищо не се губи, а само сменя вида и формата си. Затова аз искам, след като се разделя със земния си живот, моята душа да се прероди в тяло на бял гълъб. Тогава ще мога да изпитам отново истинското удоволствие от живота, от това да се рееш спокойно из безкрайната Вселена, отново да се почувствам близък до Господ и да усетя истинската чистота на чувствата и отношенията в света ни!

Гълъбът facebook image
Публикувано от: Маринка Савова

Използване на фолио от напълнен полиетилен 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.