Начало на реферати

ДиадораI.Изложение.

По време на Първата световна война поредицата от хълмове в северна Италия край град Венето представляват фронт, на който се сражават Италия и Австро-Унгария. За да се задоволят потребностите на италианската армия от военни обувки и ботуши там започва и се развива такова производство. Опитът, който е получен по време на войната, се използва след нея. Произвеждат се най-вече планински обувки. Този район на Италия постепенно си изгражда име и е познат в цяла Италия с качеството на производството си.

Веднага след Втората световна война благодарение на предприемаческия дух на Марсело Даниели се ражда “Диадора” през 1948г. Приятел на Даниели му предлага това име. То идва от гръцки. Означава “да отдам талант и уважение”. Това става и основно кредо на компанията. Продукцията на “Диадора” се разпространява първо във Венето, но заради качеството на изработка скоро след това и в цяла Италия.

Въвеждането на нови технологии, като производсвото с помощта на шаблони и желанието за възстановяване от пораженията от войната, дават възможност на “Диадора” да се утвърди на пазара. Започва постепенно увеличаване на асортимента от продукти, които фирмата произвежда. “Диадора” започва да произвежда ски-обувки и апрески. Това е началото на пътя, по който поема “Диадора”.

Междувременно професионалният спорт започва да става много популярен. Чрез него на потребителите могат да бъдат показани най-новите продукти, които дадена фирма произвежда. През 70-те години “Диадора” започва да спонсорира много известни спортисти. Продуктите, произвеждани за професионалния спорт, изискват постоянно нарастващо качество, за да могат спортистите, които ги използват да подобряват представянето си и по този начин да популяризират спонсорите си. Технологията на производство на продуктите не цели само да задоволи нарастващите нужди на професионалния спорт, но също е движеща сила за създаването на по-удобни и по-модерни спортни облекла. “Диадора ” сключва договор с изгряващата звезда Бьорн Борг. Той печели 5 поредни пъти Уимбълдън. През 1976г. с олимпийските игри в Монреал започва процес на диверсификация на произвежданата от “Диадора” спортна екипировка. Шпайковете, създадени за Джузепе Джентиле, шампионът на троен скок, са един от примерите за това. През 1978г. “Диадора” навлиза и във футболът. Роберто Бетега е първият известен фуболист, с който фирмата сключва договор. Списъкът с футболисти, използващи екипировка на “Диадора” за няколко години нараства много бързо и марката става синоним на качество. Спонсорството вдъхва голямо доверие на потребителите в дадена марка. Ефектът му е забележителен: към средата на 70-те обувките, произвеждани от “Диадора”, нарастват до 3 милиона чифта, има 3500 магазина за продажба на дребно в 45 страни по света. Спортните обувки дават възможност фирмата да навлезе на пазара на обикновени обувки и на такива предназначени за младежи.

Диадора facebook image
Публикувано от: Пламена Генадиева

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.