Начало на реферати

Бог - съществува или не?


Бог-Съществува или не?

(Есе)


Съществували бог или не,този дебат се е водил,води се и ще се води между вярващите(няма значение ,коя религия изповядват) и людете които казват , че не вярват в такива абсурни неща и по скоро не са суеверни”.

Действително този въпрос е съдбоносен, въпрос на вяра и безверие. Може ли да се вярва, че има Бог или не? Иисус Христос Син Божи ли е или не?

През призмата на вярващите няма значение евреи,мюсюлмани(шеити,сунити),християни(православни,католици и протестанти) за тях бог съществува,те ръководят своите житейски решения от догмите на религията(по-радикалните религиозно настроени).Красноречивите примери са много в по- радикалните мюсюлмански страни живота на всички хора няма значение към кое съсловие принадлежат на общество стриктно спазват нормите на корана, като той има водеша роля във формирането на тяхният мироглед,тяхният начин на живот се формира от корановите повели.Същите неща в по-силна или по- слаба степен важат и за другите две световни монотеистични религии.Друг красноречив аргумент е сблъсъкът между религиите(кръстоносните походи,джихатът който е съвременен вариант или по скоро продължение на тези походи само ,че в 21 век,религиозните дискриминации) който съществува и днес и облуславя конфликтните точки в различните части на земното кълбо.Защото всяка религия се идентифицира с определено божество и по прости разсъждения няколко религии няколко божества. Друго доказателство е че според една от хипотезите за създаването на света -господ е негов създател и господар.

Бог - съществува или не? facebook image
Публикувано от: Недка Михайлова

За приятелството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.