Забравена парола?
Начало на реферати

Бизнес програма на Петрол АД Благоевград


.Кратка история

През 1919г. американската петролна компания Стандарт ойл къмпани построява в Бургас малка фабрика за производство на бидони и склад за петролни продукти. По-късно през 1932г. е образувано българското акционерно дружество Петрол. През 1948г. се създава държавното стопанско обединение Петрол, което през 1986г. е преобразувано в комбинат Петрол. През 1990г. същото се реорганизира в държавна фирма Петрол. На 1 юли 1992г. се учредява еднолично търговско дружество с държавно имущество ПетролЕАД със седалище в София. ПетролАД националният дистрибутор на петролни продукти от месец септември `99г. е собственост на Юкос петролиумАД гр.Варна. С разрешение на агенцията по приватизация и комисията по защита на конкуренцията 51% от акциите на дружеството са прехвърлени на Международен консорциум България, в който участват Юкос петролиум, ПетролАД в лицено на Петрол холдинг груп и най-голямата австрийска нефтена компания ОМВ. В структурата на дружеството са включени 9 регионални самостоятелни клона, разпределени на териториален принцип: Благоевград, Бургас, Варна, София, Русе, Пловдив, Враца, Плевен и Стара Загора.

ПетролАД клон Благоевград е най-малък от деветте клона на дружеството. Основната си дейност осъществява чрез собствените си 28 бензиностанции разположени на територията на бившите Благоевградски и Кюстендилски окръзи и 5 петролни склада в градовете: Сандански, Кюстендил, Дупница, Разлог и Благоевград. В бензиностанциите на ПетролАД се предлагат всички видове горива бензин А-98, А-95-Н, А-91, А-86 и дизелово гориво, както и висококачествени български масла на Приста ойл и Рекс ойл Плевен(бивша Плама) и вносни масла на световно известни нефтени компании: MOBIL, CASTROL, SHELL и др. Предлагат се също така и спирачни течности, антифриз и др. попътни стоки, необходими за безаварийното и безпроблемно пътуване на клиентите.

Чрез специализираните петролни складове се осъществява продажбата на едро. Предлагат се всички видове бензини, дизелово гориво, промишлен газьол, екстракционен бензин, греси, смазки, антифриз, наливни масла(трансмисионни, хидравлични) и др. стоки.

.Стратегия

Бизнес програма на Петрол АД  Благоевград facebook image
Публикувано от: Кирил Димитров

Подобни материалиБизнес програма на Петрол АД Благоевград 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.