Забравена парола?
Начало на реферати

БЕЛЛА АД ХолдингБЕЛЛА АД Холдинг


  1. Увод


"Белла България" е лидер в хранително-вкусовата промишленост и е най-големият производител на колбаси в страната. Холдингът притежава пет месопреработвателни предприятия, които са стандартизирани по всички изисквания на европейското законодателство. Компанията, която навлезе само преди седем години на месния пазар с най-масовия продукт кренвиршите с бранда "Сачи", днес предлага на потребителите пълна гама от месни продукти с марките Leki, "Сачи", "Перелик", "Соларис" и "Народен". Гамата включва също така македонска и лионска наденица, шпекови салами, сурово сушени колбаси, кайма и формовани продукти от мляно месо.
Като водеща компания в бранша "Белла България" осъзнава отговорността, която носи пред потребителите за производството на качествени храни. В съответствие с изискванията на ЕС в предприятията на фирмата са въведени строги мерки за контрол на всеки етап от производството. И петте месопреработвателни предприятия на холдинга са преминали успешно триетапните комисии за одобрение за търговия със страните членки на ЕС. Всяко от месопреработвателните предприятия на "Белла България" работи в пълно съответствие с европейските стандарти и има правото да продава своите продукти с марките Leki, "Сачи", "Перелик", "Соларис" и "Народен.
Всички заводи на "Белла България" са сертифицирани по стандарта ISO 9001:2000. Холдингът е първият от българския месопреработвателен бранш, защитил стандарта IFS още през 2005 г. Във всеки завод работи експресна микробиологична лаборатория (MICRO FOSS 32), чрез която се прави анализ на физико-химичните и микробиологичните характеристики на постъпващите суровини.

Холдингът използва съвременни европейски стандарти. Системата за контролиране на критичните точки НАССР позволява проследяване на всеки етап от производството. Производственият процес подлежи на цялостно наблюдение, при което се извършва контрол на принципа "от фермата до вилицата" от влаганите суровини, през производствените и дистрибуционните процеси до крайния потребител. Всяка партида суровини подлежи и на органолептичен контрол за цвят, мирис, примеси и други. Постъпващите суровини са от регламентирани доставчици.

Всичките форми на мониторинг и контрол, характерни за производствения процес на продуктите на "Белла България", се отнасят и за специализирания хладилен транспорт до всяка точка в страната. Така се гарантира качеството и безопасността на продуктите, които се доставят до хранителните магазини в цялатастрана.
"Белла България" е производител, който развива бизнеса си дългосрочно. От създаването си работи за своите марки и днес самото име на холдинга и продуктите му са основен гарант за качество. Малотрайните

БЕЛЛА АД Холдинг facebook image
Публикувано от: Светослав Иванов

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.