Забравена парола?
Начало на реферати

Автодидактична игра и игра-драматизация


ИГРА ДРАМАТИЗАЦИЯ


I А Дядо и ряпа

......Б Под гъбата


II Цели

- образователна затвърдяваме и изиграване на различните характери на отделните герои в двете приказки жестове, движения, звукоподръжания, интонация и др. Затвърдяване на знанията на децата за природния свят растения(ряпа, гъба), животни (куче, мишка, котка; мравка, пеперуда, жаба, врабче, заек, лисица).

-възпитателна- възпитаваме чувства на съпричастност, взаимопомощ, отзивчивост, съчувствие,обич към ближния, уважение. Стигаме и до извод, който показва, че чрез общи усилия, помощ, задружност делата винаги са успешни.


III Материали:

Реквизит подвижни макети на ряпа и гъба, и два афиша с техни изображения;

Костюми

  • носии на дядо и баба;

  • рокля за внучката

  • костюми, шапки, диадеми на животните - куче, мишка, котка; мравка, пеперуда, жаба, врабче, заек, лисицаIVПредварителна подготовка

  1. На децата приказките са кратки, популярни,интересни, лесно запонящи се. Слушани са многократно и са били наблюдавани като музикални импровизации, в изпълнение на по-големи групи. Много деца ги знаят и може да има много потенциални разказвачи. До голяма степен от децата са усвоени мимики, жестове и други характеристики отнасящи се до героите в приказката.

  2. На детската учителка (ДУ) би следвало да сме преминали през етапите на слушане, начално, разучаване, възпроизвеждане на откъси и фрагменти и драматизиране на отделни части от приказките, за да достигнем до цялостното й реализиране.


VСитуационен ред

Автодидактична игра и игра-драматизация facebook image
Публикувано от: MARIYA GEROVA

Подобни материалиАвтодидактична игра и игра-драматизация 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.