Забравена парола?
Начало на реферати

Авон - организационна структура


продават в търговската мрежа, а се разпространяват по каналите на директната дистрибуция чрез представители. По думите на Теодора Божкова от "Ейвън" слънцезащитната козметика на компанията е сред петте най-популярни марки на пазара и държи 8 на сто от него.

Компаниите от средния сегмент все повече разнообразяват предлаганите от тях продукти. Ако преди две-три години на пазара имаше главно лосиони и млека, то в момента слънцезащитната козметика е много по-обогатена. Наред с традиционните си лосиони "Нивеа" лансира тази година и слънцезащитните спрейове с три фактора на защита - 5, 10 и 15. Серията на "Делиал" пък предлага слънцезащитна пяна, която се нанася по-лесно от лосиона и не оставя следи върху кожата. Все по-голяма популярност добива козметиката, която е предназначена за изкуствен тен. Тя е под формата на мляко или пяна, нанася се върху чиста кожа и след третиране кожата изглежда с тен, който се задържа до една седмица. Гамата на "Ейвън" включва автобронзант под формата на пяна, крем за изравняване на тена и премахване на петната, крем за лице със защитен фактор и спрей-лосион. Лосион за изкуствен тен има и в серията на "Нивеа", "Гарние" и др.

В средната ценова категория попадат продуктите и на някои български производители. Водеща в това отношение в слънцепредпазната козметика с марката "Елеа" на пловдивската компания "Солвекс". Производителят пусна своите продукти на пазара през лятото на 2004 г., а за новия сезон е предвидено разнообразяване на продуктовата гама. Стремежът ни е да намерим баланса между високото качество и достъпната цена, коментира Светлана Харизанова, която се занимава с дистрибуцията и маркетинга на продуктите.

На пазара има и продукти, които заемат високия ценови клас, но техните продажби са ограничени. Това е козметика с марките "Виши" (Vichy), "Рок" (Roc), "Авен" (Aven), "Клиник" (Clinique) и др. и тяхната цена започва от 20-30 лв. В най-ниската ценова категория са евтините продукти, които се продават основно по сергиите и пазарите по морето.

Появата на "Орифлейм" и "Ейвън" сред най-използваните марки козметика дава ясни индикации за успеха на директния маркетинг при продажбата на козметика. Марките се наложиха на нашия пазар чрез изграждане на система от дистрибутори, които посещават жените в домовете им и ги убеждават персонално в предимствата на марките. Продавачката на козметика в тези случаи е приятелка, която подпомага избора на клиентката в многообразието от предлагани продукти.Авон - организационна структура facebook image
Публикувано от: Ивайло Георгиев

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.